zondag 25 juni 2023

Review: Solstein - Solstein (Is It Jazz Records, 2023) (Melodisch / Jazzrock)

Solstein is een internationaal project uit Amerika en Noorwegen, dat opgericht werd door drummer Keith Carlock (Steely Dan, Toto, John Legend, Sting) en multi-instrumentalist Jacob Holm-Lupo (White Willow, The Opium Cartel, Donner).
Samen met Stian Larsen - sologitaar, Brynjar Dambo (White Willow) - keyboards en Bill Bressler - keyboards vormen zij de band, die op 7 juli 2023 hun debuut album "Solstein" uitbrengt, die vooraf gegaan wordt door de singles "Intersection" (16 mei 2023) en "Hamada" (23 mei 2023).

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Intersection", waarin Solstein een schitterende uptempo mix van symfonische rock, progressieve rock en jazzrock speelt, die swingt en gevolgd wordt door "Oriental Folk Song", een jazzrock nummer met een gemiddeld tempo en invloeden van jaren 70 muziek.
Daarna volgen "Southwester", een uitstekend melodisch nummer met lichte invloeden van jazzrock, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en subtiele tempowisselingen bevat en "The Night Owl", een mooi melodisch nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme.
In "Siriusly" zet Solstein me een puik stuk jazzrock met een gemiddeld tempo voor, dat jaren 70 invloeden heeft en in "February 9th" krijg ik een prachtig rustig melodisch nummer te horen.
Dan volgen "The Creeper", een fantastisch stukje jazzrock met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat beweging oproept en "Hamada", een geweldig progressief jazz nummer, dat swingt als een trein en wisselende tempo's bevat.

"Solstein" van Solstein bevat 8 verrukkelijke nummers met invloeden van progressieve jazz, jazzrock en melodische rock, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van één of meerdere muzieksoorten deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten