zondag 11 juni 2023

Review: Cairo - Nemesis (Spirit Of Unicorn Records / Heavy Right Foot Records, 2023) (Melodisch Rock)

Cairo uit Hertfordshire, Engeland werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Rob Cottingham zang en keyboards, Sarah Bayley - zang, James Hards - sologitaar en akoestische gitaar, Paul Stocker - basgitaar en Graham Brown - drums en percussie.
De band bracht hun debuut album "Say" in oktober 2016 uit en deze is op 5 mei 2023 gevolgd door het album "Nemesis", dat als CD via Spirit Of Unicorn Records is uitgebracht.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "Asleep At The Wheel", waarin Cairo een uitstekende rock song ten gehore brengt, die een afwisselend tempo heeft, heavy rock en melodische invloeden heeft en prima samenzang bevat en gevolgd wordt door "Trip Wire", een rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Glow", een mooie vrij rustige song met een aanstekelijk dansbaar ritme en melodische invloeden.
Daarna volgen "Rogue", een heerlijk nummer met een gemiddeld tempo, een vrolijk klinkend ritme en tempowisselingen, "The Love", een schitterende melodische song, die rustig begint, na enkele minuten meer tempo krijgt en symfonisch wordt, om tegen het einde van het nummer terug te keren naar het begin tempo en "New Beauty", een prachtig nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme en een gemiddeld tempo en melodische invloeden.
In "Déjà Vu" schotelt Cairo me opnieuw zo'n puike melodische song in een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme heeft en in "Jumping On The Moon" krijg ik een geweldige uptempo song te horen, die een hoog dans en meezing gehalte heeft en een vrolijk ritme bevat.
Verder volgen "Save The Earth", een verrukkelijk nummer dat een gesproken tekst heeft, dreigend klinkt en post-apocalyptische beelden oproept en het titel nummer "Nemesis", een lekker in het gehoor klinkende melodische song met een gemiddeld tempo en tempowisselingen.

"Nemesis" van Cairo is een heerlijke melodische CD, die prachtige nummers bevat en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten