zondag 25 juni 2023

Review: The Poppermost - Les Poppermost (Rogue Records, 2023) (Jaren 60 Beat)

The Poppermost uit Glasgow, Schotland, is het eenman project van Joe Kane, die solo-, bas- en ritmegitaar speelt en drumt, die sterk door de muziek van begin jaren 60 is geïnspireerd.
Op 6 november 2020 bracht hij zijn debuut single "Can't Take That Away" als digitale download uit, die op 5 februari 2021 gevolgd werd door de CD EP "A Piece Of The Poppermost", die in een beperkte oplage van 100 stuks werd uitgebracht en ook als digitale do verscheen, waarna op 21 mei 2021 de digitale single "Hits To Spare" / "Up Against It" volgden en op 27 augustus 2021 verscheen het album "Hits To Spare", waarop 14 nummers staan via Think Like A Key Music als LP, als CD en als digitale download en op 15 juni 2023 bracht Rogue Records zijn EP "Les Poppermost" uit, waarop 4 nummer staan.

De EP start met "Carry On Swinging", waarin The Poppermost een geweldige 60 jaren beat song met een aanstekelijk dansbaar ritme en een gemiddeld tempo ten gehore brengt en deze wordt gevolgd door "Teabags, Milk 'N' Sugar", een fantastische uptempo beat song, die invloeden heeft van "Can't Buy Me Love" van The Beatles en swingt.
In "I Know You Know I Know" krijg ik een heerlijke uptempo song voorgezet, die swingt en invloeden van de muziek van The Beatles heeft en in "A Talent For Loving" laat hij me genieten van een uitstekende beat song, die een aanstekelijk vrolijk ritme heeft en aanzet tot dansen.

"Les Poppermost" van The Poppermost bevat 4 verrukkelijke beat songs, die in de jaren 60 gemaakt hadden kunnen zijn en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort deze puike EP dan ook zeer aan.
(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)Geen opmerkingen:

Een reactie posten