zondag 4 juni 2023

Review: The Rellies - Monkey (7") (Damaged Goods Records, 2023) (Rock)

The Rellies uit Sydney, Australië, die in 2017 werd opgericht, is een zeer jonge band, die bestaat uit: Ryan (16) - zang en sologitaar, Riley (14) zang en basgitaar, Aiden (15) - sologitaar en Jarlath Kierman (14) drums.
Op 24 juli 2020 bracht de band hun debuut single "Isabella Is Annoying" / "Brainwaves" in een beperkte oplage van 300 stuks op 7" vinyl uit via Damaged Goods Records en deze wordt op 23 juni 2023 gevolgd door de 7" single "Monkey", die in een beperkte oplage van 300 stuks op zwart vinyl verschijnt via Damaged Goods Records, waarbij verder het vermelden waard is, dat de band op deze single nog maar uit 3 man bestaat, want Aiden speelt hierop niet meer mee.

In "Monkey" zet The Rellies me een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo voor met jaren 60 invloeden, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en aanzet tot dansen en in "Helicopter" krijg ik een geweldige uptempo rock song voorgezet, die een hoog meezing gehalte heeft en swingt als een trein.

"Monkey" van The Rellies is een uitstekende single, die 2 puike rock songs bevat en ik raad liefhebbers van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.
Helaas! Geen video beschikbaar.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten