maandag 19 juni 2023

Review: Judith Parts - Meadowsweet (Eigen Beheer, 2023) (Elektro / Experimenteel)

Multi-instrumentalist Judith Parts uit Estland, die tegenwoordig in Kopenhagen, Denemarken woont bracht op 9 juni 2023 haar eerste solo album in eigen beheer uit, getiteld "Meadowsweet", na eerder op 8 mei 2020 de EP "UDU" te hebben uitgebracht, waarbij vermeldenswaardig is, dat ze bijgestaan wordt door Mads Kinnerup Jørgensen Modular synthesizer, Ben Rodney - trompet en Ida Nørby - cello.

Het album bevat 11 nummers en begint met het titel nummer "Meadowsweet", waarin Judith Parts een traag stuk muziek ten gehore brengt, dat vervormingen in de zang heeft, duistere industriële klanken en lichte dark elektro invloeden bevat en dit wordt gevolgd door "Underwater Love", een nummer met een gemiddeld tempo en elektro invloeden.(luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "København", een langzaam instrumentaal nummer, waarin de piano de hoofdrol speelt en "November", waarin synthesizer en viool klanken elkaar afwisselen.
In "Samsø" zet Judith Parts me een heerlijk rustig avant garde nummer met een terugkerend ritme voor, in "Family" krijg ik een trage song, die door piano klanken begeleid wordt en in "Burn Like Witches" laat zij me genieten van een prachtige trage song.
Dan volgen "Intro I", een schitterend langzaam nummer met gesproken tekst en zware synthesizer klanken en "Nettle Field", een stuk experimentele muziek met een niet al te hoog tempo en prima zang.
Verder hoor ik "Apple Tree", dat experimenteel begint, om dan over te gaan in een mooie rustige elektro song en "Spells", een fantastische rustige song met prachtige samenzang en een aanstekelijk ritme.

"Meadowsweet" van Judith Parts is een uitstekend debuut album met rustige nummers, die bij tijd en wijle experimenteel klinken en invloeden van avant garde en elektro hebben en ik raad liefhebbers van deze genres dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten