zondag 4 juni 2023

Review: The Sun Or The Moon - Andromeda (Tonzonen Records, 2023) (Psychedelisch / Krautrock)

The Sun Or The Moon uit de regio van de Rijn en Main, Duitsland werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Niklas Ciriacy - drums en percussie, Susanne Baum - zang, piano en keyboards, Frank Incense - zang, basgitaar, bariton gitaar, elektrische sitar en synthesizer en George Nowak - sologitaar, theremin en fluit.
De band bracht 2 digitale singles uit en op 17 september 2021 verscheen hun album "Cosmic", waarop 7 nummers staan, als 2LP, als CD en als digitale download via Tonzonen Records, waarop de gastmuzikanten Leon Binder - saxofoon (op "Quicksand") en Markus Weber - sologitaar (op "Eldorado") meespelen.
Dit album wordt op 16 juni gevolgd door hun tweede album "Andromeda", dat op 3 maart 2023 vooraf gegaan werd door de single "Surfin' Around Saturn", dat digitaal via Tonzonen Records verscheen.

Het CD album, dat 8 nummers bevat, start met "Operation Mindfuck", waarin The Sun Or The Moon met Oosters klinkende muziek begint, die psychedelisch, ruimtelijk en jazzy klinkt, een aanstekelijk swingend ritme heeft en lichte krautrock invloeden bevat en met rustige piano muziek eindigt en dit nummer wordt gevolgd door "Psychedelik Kosmonaut", dat met een gesproken woord begint, om al snel over te gaan in een schitterende dansbare mix van psychedelische muziek en krautrock, die een Duitse tekst heeft en swingt.
Daarna volgen "Planet 9", een heerlijke licht psychedelische song met een gemiddeld tempo, ruimtelijke en progressieve invloeden en een terugkerend ritme, dat een hypnotiserende werking heeft en "Andromedan Speed Freaks", een song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme en invloeden van funk en psychedelische muziek.
In "The Art Of Microdosing" laat The Sun Or The Moon me genieten van een swingende progressieve song met een hypnotiserend terugkerend ritme, die krautrock elementen heeft en in "Into Smithereens" krijg ik een mooie song met een niet al te hoog tempo voorgezet, die progressieve symfonische invloeden en subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgen het op single verschenen "Surfin' Around Saturn", een fantastisch psychedelisch nummer met een vrij rustig tempo en een terugkerend ritme, dat ruimtelijke invloeden bevat, een lichte trance oproept en sterk is beïnvloed door de hippie muziek van eind jaren 60 (luister naar dit nummer via de youtube link onde de recensie) en "40 Days", een prachtig instrumentaal melodisch nummer met een langzaam tempo, waar je lekker op weg kunt zwijmelen.

"Andromeda" van The Sun Or The Moon is een verrukkelijke psychedelische plaat, waar ik van begin tot einde enorm van genoten heb met "Surfin' Around Saturn" als uitschieter en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten